Nesten 20 prosent av innbyggerne i Trondheim er studenter. Ingen andre norske byer har så stor studentandel.
Nå vil Jenssen, som er Høyres andrekandidat til Stortinget, ta et oppgjør med studentenes boligproblematikk, bedre studiefinansieringen, gjøre det enklere å få helsehjelp og styrke kvaliteten i utdanninger ved NTNU.
– Hvordan skal du klare å holde fokus på studentene på Stortinget?
– Jeg skal holde god kontakt med dem. Jeg skal ikke bare sitte på Stortinget, jeg skal representere – og jobbe sammen med studentene for å løfte frem virkelighetsbeskrivelsene.
Flere studentboliger
– Vi må ta godt imot studentene.De er en stor ressurs for byen vår. Det starter med å gi dem et sted å bo, sier Jenssen.
Høyre vil styrke ordningen med Boligsparing for ungdom (BSU) og vurdere muligheten for å senke terskelen for startlån, slik at flere kan få mulighet til å eie egen bolig.
– Vi vil bygge flere studentboliger og endre samskipnadslovet slik at det åpnes for offentlig-privat samarbeid og nye utbyggingsmodeller.
Må øke studiestøtta
– Regjeringspartiene lovte å øke studiestøtten med 10 prosent, men har kun økt den med 0,1 prosent. Regjeringen vil ikke prioritere å øke den rekordlave studiestøtten. Dette er for dårlig, mener høyrepolitikeren.
I år er studiestøtten på det laveste punktet på 38 år, ifølge Jenssen.
– Den er 60 prosent av minstepensjonen, og har ikke blitt regulert i forhold til prisveksten eller i samfunnet.
Jenssen mener at dette fører til at studentene blir hengende bakpå.
– Det er ikke nødvendigvis det verste å måtte jobbe ved siden av studiene, men når studentene må jobbe så mye at det går på bekostning av studiene, blir det et stort problem, sier han.
Det bør bli like selvfølgelig å få hjelp til å kurere en rift i sjelen
Derfor må det gjøres noe med studiestøtten, mener han.
– Det minste vi kan gjøre er å regulere den i tråd med pris- og kostnadsveksten, og øke inntektstaket for studenter slik at de kan tjene mer enn de gjør i dag uten å miste studiestøtten.
Helsehjelp
Halvparten av unge som dropper ut av skolen har psykiske problemer. Jenssen og Høyre vil gjøre det enklere for studentene å få helsehjelp når de trenger det.
– I valgkampen i 2011 skrev samtlige partier i bystyret, bortsett fra ett, under på en avtale med Studenttinget om at kommunen skal gi tilskudd til psykisk helsevern for studentene på en halv million i året. Denne avtalen ble brutt av det rødgrønne flertallet, sier Jenssen.
Psykiske tjenester
Behovet for psykiske tjenester blant studentene øker, ifølge Jenssen.
– Derfor står vi ved avtalen som ble underskrevet, og har bevilget disse midlene i våre budsjetter. Det bør bli like selvfølgelig å få hjelp til å kurere en rift i sjelen som i en verkefinger. Like viktig er det at problemer oppdages tidlig.
Høyrepolitikeren har særlig tro på lavterskel tiltak, som psykisk helsevern for studenter, som kan gi rask og god bistand før det utvikles mer alvorlige problemer som krever mer omfattende og spesialisert hjelp.
I årene som kommer vil NTNU måtte konkurrere med de beste universitetene i verden. Uten en spissing av kvaliteten vil NTNU tape denne konkurransen, mener Jenssen.
215 millioner kroner
– Vi må fokusere på kvalitet like mye som kvantitet. Når antallet studenter øker, må vi følge opp med ressurser slik at alle opplever en god studiekvalitet, sier Frank Jenssen – som vil bli studentenes mann på Stortinget.
Les artikkel som e-avis i papirutgaven av byavisa